JEDNOSTAVNO
PREKRASAN

Gin Suljedini gin iz Hamburga, Njemačke, s korijenima iz Portugala – jak dokaz naše ljubavi prema toj zemlji. Jednostavan i svjež s finim biljkama, pažljiva destilacija u malim serijama i suptilnim daškom mediteranskog limuna, karakteriziraju ovaj ekskluzivni suhi gin. Bobice smreke, korijander, svježi limun iz Portugala, ružmarin, papar, lavanda, cimet , eterično ulje bušina (Cistus Ladanifer)  su samo neki od sastojaka koji obuhvaćaju bit Gin Sula.

Gin Sul  je punjen ručno u drugačije bijele boce. Napravljene su od kamena, glazirane s utisnutim tekstom. Prethodnik gina, jenever, uvijek se punio u takve vrčeve kako bi debeli keramički zidovi štitili suptilne okuse  žestokog alkoholnog pića od svijetla i promjena u temperaturi.

SAUDADE,
DESTILERIJA U HAMBURGU

Na putu do cijevi alkoholnog pića, sve alkoholne pare moraju se izboriti kroz ono što je nazvano ‘anisateur’,  pladanj žestokih alkoholnih pića koji je u  postupku destilacije alkoholnih pića popunjen svježom koricom limuna, ružmarina i ružinih latica. Hladna čista i negazirana voda iz pokrajine Lüneburg Heath, južno od Hamburga, mješa se s GIN SUL  destilatom kako bi se došlo do  43% jačine. 33 izvora koji dosežu do dubine od 326  metara,  iz šljunka ledenog doba Saalian i pijeska lignita, stvaraju idealan izvor vode za Gin Sul.

Gin Sul se proizvodi namjerno dugotrajnim postupkom, u vrlo malim količinama, kako bi se dalo prostora za razvijanje okusa.

SIMPLY BEAUTIFUL

OD PORTUGALA
DO HAMBURGA

U Altona tvornici žestokih alkoholnih pića, Gin Sul se proizvodi ručno, s velikom pažnjom i pozornosti na detalje, u jedinoj destileriji gina u Hamburgu. Korjeni Gin Sula, naime,  leže skoro 3,000 km  prema jugu, na divljoj  Costa Vicentina u zapadno južnom Portugalu.

Altona tvornica žestokih pića osnovana je 2013. Između Phoenix-Hof tvornice i kazališta Thalia u Hamburgu leži mala tvornica gina- skrivena u dvorištu između starih Jaguara, MG-a i VW bube. U dvadesetima se ovdje nakon rata pohranjuje ugljen, kiseli krastavci i boce te naposlijetku stolarija. Danas je objekta pretvoren u  jedinu tvornicu-destileriju u Hamburgu.

MIRIS JUGA, DESTILIRAN SJEVERNO

Mirisne arome od Setúbala do Sagresa leži između meda i ekualiptusa,  citrusa koji rastu na neplodnim terenima strmih litica, obično uz bujno grmlje smreke duž obale Costa Vicentina. Limuni koji rastu na zapadu Algarve često su veliki kao grejp, s korom debelom kao palac i okusom koji vraća sjećanja iz djetinjstva. S  maceratom pripremljenim posebno za Gin Sul, kvaliteta ovih biljaka  je važnija od raznolikosti sastojaka.

‘Jednostavno je prekrasno’ je naša filozofija, s naglaskom na superiornim organskim bobicama i svježim ružmarinom koji daju specifičnu notu Gin Sul – a.  Jedan sastojak čini još posebnijim: buša.

Logistički podaci

GIN SUL 0,50 LPakiranje : 6 boca u kartonu
Paleta:  114 kartona

Novosti

„ … i sada je samo  okus koji  nas mora uvjeriti.  I  stvarno je tako. Osjeti mirisa odmah su aktivirani  smrekom, praćeni direktno biljnim aromama ružmarina i eukaliptusa. Suptilna  slatkoća rezonira, obećavajući blag okus. Gin počinje baršunasto i suho na nepcu, zatim izlaže svoje svjetlo začinima i završava  dugotrajno. Okusi se međusobno prekrasno slažu. Iako je Gin Sul idealan za piti čist, također je izvanredan za dry martini ili gin tonic.” Mixology

Gin Sul možete pronaći u boljim barovima, restoranima i vodećim hotelima te izabranim  prodajnim mjestima u Njemačkoj, Portugalu, Belgiji, Nizozemskoj, Austriji, Irskoj, Danskoj, Švicarskoj, Hong Kongu, Singapuru, Tajvanu te od nedavno u Hrvatskoj.

© Obala Grupa d.o.o., 2018.

Unesite svoj datum rođenja / Enter your birth date